Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap

Büssing is voor veel mensen een onbekend merk. Wij hebben hem echter al heel Büssing logowat jaartjes. Onze Büssing kwam bij ons omdat een chauffeursvereniging hem kwijt wilde. Mijn vader had toen alleen de Kromhout en wilde er nog wel een auto bij voor mijn moeder. Dat werd dus de Büssing. Het was toen een showtruck met metallic groene lak en schilderingen op de deuren en achterkant.
Na een paar jaar mocht mijn (toen nog) vriend deze mooie auto meenemen naar shows.
Na een tijdje kregen we er een trailer achter. De trailer is gebouwd voor een goed doel. Hij is meegegaan naar Italië met een wielerploeg.
onze Büssing zoals hij eerst wasNu gaan wij met de trailer meerdere shows per jaar af en daarnaast gebruiken we hem ook in de vakantie en naar andere weekeinden.
De trailer is in de tussentijd wel iets verbouwd omdat er 2 kinderen kwamen die toch ook ergens moesten slapen. Er was wel een 2 persoons stapelbed maar het bovenste bed was iets aan de lage kant voor de mannen dus ... verbouwen. Ook moest er een betere trap naar hun bed komen omdat de mannen toch in de loop der jaren zwaarder worden en niet meer in bed getild wilden worden (en wij hen er 's nachts en 's morgens niet uit wilden tillen) Het is heerlijk om je eigen "huis" bij je te hebben. Zeker als je nog kleine kinderen hebt. Alles word dan wel in 2 voud aangeschaft. Ranja voor thuis, ranja voor de trailer...luiers voor thuis, luiers voor de trailer en later natuurlijk chips voor thuis, chips voor de trailer enz. maar je hebt altijd alles bij de hand. De kinderen kunnen ook meenemen wat ze willen want er is ruimte genoeg. Nu ze groter worden hebben we gelukkig niet meer zo vaak een skelter in de keuken staan of een trekker maar de fietsen gaan meestal nog wel mee.(en nu een quad achterop de trailer)

In de loop der tijd moest natuurlijk ook de Büssing aan een opknapbeurt geloven.
Dus moest er "gesloopt" worden. De Büssing in de takels tijdens de restauratie Hij werd gestript en er moest worden besloten welke kleur er op de auto kwam. Na veel wikken en wegen werd er besloten om de auto in "originele " kleuren te spuiten en niet in de kleuren zoals hij was. Ook al was de beslissing niet gemakkelijk omdat je toch hecht aan de vrachtauto die je hebt.
Blauw met rood moest het worden. Op deze manier zou het geen showtruck meer zijn maar wel origineler. Ook gingen de sierpijpen eraf en kreeg de cabine zijn vroegere model weer terug. Büssing in de spuitcabine om naar het blauw met rood Hij kwam prachtig uit de spuitcabine alleen een beetje kaal. Dus moest er wat op de deuren komen. Stickers laten maken met onze namen en woonplaats. Tot Geert (onze oudste) vroeg waarom zij er niet bij stonden. Goed punt. Dus kwamen ook zij op de zijkant van de deuren. Zelfde lettertype alleen iets kleiner.
Zo rijden we dus al een tijdje in de rondte.
Maar het moet toch een keer gebeuren. Motorpanne. Dus staat de Büssing nu tijdelijk op rust en mogen wij een andere trekker gebruiken om mee naar de shows te gaan. We hopen echter wel dat het probleem dit seizoen opgelost word zodat we weer met onze Büssing kunnen gaan rijden.
Pap (en moeders natuurlijk) bedankt voor alle tijd die in de Büssing gestopt is en we hopen nog vele jaren met jullie langs de shows te mogen gaan.

Kijk in ons fotoboek voor meer foto's