Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap


DAF 2800We hebben in onze "voorraad" meerdere DAF's. Zo hebben we een 1300 met naar achter geplaatste vooras en een mooie kamperopbouw. Een oude auto van de Bijenkorf die we nodig weer op moeten knappen.
We hebben een 2000 DO met slaapcabine met een 165 pk Leyland motor.
We hebben een 2400 DK tandemasser met een mooie kop.
We hebben een van oud ijzer opgetrokken 2600. Veel werk maar het is de moeie waard geweest.

DAF 2800 met duwdienstWe wilden nog graag een 2800 want die reden vroeger ook in ons bedrijf. Dus een goedkope 2800 gekocht maar wat men zegt klopt. "Goedkoop is Duurkoop". Toch zijn we er aan begonnen.

Eerst slopen.
Het was een korte cabine met bovenslaper die er meteen afging. Het chassis werd gestraald en opgeknapt. Er kwamen nieuwe fusees en nieuwe remmen. Een nieuwe cabine meer in mijn style, motor nagelopen en nieuwe turbo en ook nog een nieuwe compressor en daar stond ie.
Een jaar nadat we er aan begonnen, na veel zweten en zoeken naar de goede opbouw, stond hij daar....Maart 2010. Een bijna nieuwe DAF.
Omdat er zo een bij Spaansen gereden had en ze daar nog wat rode verf hadden werd de auto rood gespoten en kreeg de auto, net als de auto's van toen en nu, een Engelse naam. Bij rondvraag verbaas je je over de namen die ter sprake komen maar omdat dit een speciale auto is, die na zo'n lange tijd weer de weg op komt, is er gekozen voor:
         On The Road Again.
De auto is gelijk gebruikt als voorkant van een cd met het nummer....on the road again.
En zo gaat een DAF uit 1986 in 2011 de weg weer op.
Dit seizoen gaan mijn schoonzoon, dochter en de mannen er mee naar de oldtimershows omdat hun Büssing nog niet klaar is en kunt u de auto onderweg dus tegenkomen.

Fotoboek DAF 2800.