Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap


Henschel HS140

Henschel HS140

Omdat de DAF 1300 bijna klaar was wilde ik aan een Henschel HS15 beginnen. 3 jaar terug had ik die in Duitsland gekocht maar nog nooit opgehaald. Ook nu kon ik hem nog niet halen maar ik wilde toch een nieuwe uitdaging.

Op dat moment belde Thomas uit Kortrijk mij dat hij een HS140 uit 1958 had staan. Een zeldzame auto want je ziet ze haast niet meer. Ik vond dit mijn uitdaging dus heb ik hem blind gekocht. Niet handig want bij aankomst zag ik al dat deze auto niet meer te restaureren was. Totaal verroest.
Gelukkig wist ik nog een Daimond legertruck te staan in Hoogerheide bij Bergen op Zoom. Deze Daimond had een Henschel HS140 cabine, motorkap en neus en zelfs een 140 pk Henschel motor. Dus was de oplossing....van 2 auto's 1 maken.

Dus begonnen we....
Daimond gesloopt en de bruikbare onderdelen laten stralen,
HS 140 gesloopt en hetzelfde gedaan. Nu hopen we van de onderdelen een Henschel HS 140 te kunnen bouwen. De 140 pk motor was helaas echt stuk en de 170 pk stond zo vast als een huis en kon dus ook niet gebruikt worden.
Gelukkig had ik nog diverse motoren staan dus daar maar 1 van geprobeerd. Nadat deze goed liep hebben we hem ingebouwd maar helaas kwam het water bij het vullen via het oliepeil weer omhoog. Volgende motor dus.
Nu moeten we alles nog even passend maken. De spatborden erop, remmen nakijken, motorkap enz. En ga zo maar door.
De 140 begint nu al weer echt op een vrachtauto te lijken maar....

Ik blijf nog even lekker bezigHenschel HS 140 bijna nieuw

Fotoboek HS140