Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap

Mercedes 1113Mercedes 1113

 

De 1113 is bij ons gekomen vanuit een chauffeursvereniging. De auto was van de verenigde luchtvaartdiensten "de Early Bird".
Het was de laatste uit het wagenpark van het type 1113.

De auto is in 1983 in een stichting gekomen waar chauffeursvereniging de Meertruckers hem heeft opgeknapt. Hij werd toen gebruikt voor chauffeursbehendigheidswedstrijden, jurywagen en voor vervoer van materialen.

Het eerste publieke optreden van de 1113 was nog in de tijd van de stichting en was in Soesterberg. Het evenement werd georganiseerd door de luchtmacht. (In die tijd had defensie nog geld om leuke dingen te doen)

Ook een leuk onderdeel uit die tijd was dat wij de Ecoliner Nederland ingehaald hebben. Met een hele colonne hebben wij deze nieuwe auto de grens over gehaald. Dit op verzoek van importeur Mercedes Nederland die er een heel feest omheen georganiseerd hadden.

Nadat de stichting opgeheven was mochten wij gelukkig met de 1113 verder.

Wij hebben er in eerste instantie niet erg veel aan gedaan. Wij gingen met de 1113 evenementen af als showtruck en tegelijkertijd werd de auto gebruikt als transportmiddel voor miniatuurwagentjes. Er werd een stapelbed in gemaakt om te kunnen overnachten in de auto.

De auto had geen stalling en stond dus altijd buiten bij Early Bird. U snapt dat dit geen best leven was voor de 1113 en in  1996 mocht onze auto naar binnen bij Arie Spaansen. Wij hadden hem ontmoet op het Truckstarfestival in Assen en hij stelde voor de auto bij hem in de loods op te gaan knappen. Het werd wel tijd want je kon door de vloer heen de weg in de auto door zien gaan.

Om de auto op te knappen hadden we een Mercedes 710 gekocht. Dit was een knappe ladderwagen. We wilden de cabine overzetten maar de wagen was zo gaaf dat dit eigenlijk zonde was. Uiteindelijk is dit de 710 geworden en is de 1113 opgeknapt.
Nadat ook de 710 opgeknapt en opgebouwd was (en wij erachter kwamen hoe het echt goed kon en moest) hebben we de 1113 in 2006 nogmaals aangepakt. De auto kreeg ook aan de buitenkant een metamorfose. De ramen gingen eruit om hem weer origineel te laten lijken en de binnenkant werd omgebouwd tot camper. Hij kreeg toen ook weer zijn orspronkelijke kleur terug. Blauw met witte letters Early Bird.

In 2011 hebben wij een aanhanger aangeschaft. Dit werd een DAF aanhanger omdat daar vroeger bij Early Bird ook mee gereden werd. Zo werd het plaatje perfect passend. Ook de aanhanger werd van boven tot onder gerestaureerd.

Nu rijden we dus met 2 Mercedesen meerdere shows per jaar af.


Foto's van de Mercedessen 710 en 1113 fotoboek