Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap

Mercedes 710

De 710 is als ladderwagen bij ons gekomen. We wilden de cabine overzetten op de 1113 omdat die erg slecht was maar de ladderwagen was zo gaaf dat we besloten deze op te knappen. De ladderwagen komt uit 1967 en is als laatste gebruikt bij de brandweer Heisterheim. Daarvoor hebben nog 2 andere korpsen de ladderwagen in gebruik gehad.
We hebben zelf de auto uit Duitsland opgehaald. De chauffeur die hem naar Nederland reed (ome Cees) liet midden op de snelweg de sirene afgaan. Dit ging niet expres..er zat een storing in de zekering maar wel leuk.

Nadat we de 1113 gerestaureerd hadden zijn we aan de 710 begonnen. We hebben hem totaal gestript tot aan het chassis. Gelukkig was het chassis en de cabine nog echt goed. Dus blank halen en spuiten.
We konden een laadbak kopen die al een tijdje buiten stond en dus wel wat opknapwerk nodig had. Voordat de bak kaal was waren we een jaartje verder. Vloer eruit, spanten vervangen, trap ertussen passen, uitdeuken enz. De bak is van 1963 en de auto uit 1967 dus dat kan omdat bakken vroeger vaker overgezet werden. Wel moest het chassis verlengt worden om alles passend te maken.
Omdat we al wisten dat de auto een camper zou worden konden we al rekening houden met chassis en bak.
De 710 is als camper opgebouwd voor 2 personen. De jongens reden toen al met de 1113.

Van dit hele proces hebben we veel geleerd. Dit hielp ons weer met de 2e restautatie van de 1113.

De 710  kreeg dezelfde kleuren als de 1113 toentertijd. Er werd alleen besloten de kleuren niet vloeiend maar strak op de auto te maken en meer licht groen te gebruiken. Hierdoor kwam de auto minder sober over.
De 710 is naast de 1113, net als het getal, net even kleiner en fijner. Daardoor en door de kleuren ziet de auto liever over.

We hebben wel wat aanpassingen gedaan om de 710 lekkerder te laten rijden. De 710 had een lage giering waardoor hij maar 70 km per uur reed met heeeeel veeeel toeren. Wij hebben er dus een andere pinion en kroonwiel ingezet voor wat snelheid.

Al zal de 1113 altijd ons lievelingetje blijven de 710 is een prachtige auto.
Foto's van de Mercedessen 710 en 1113 fotoboek mercedes