Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap

Mercedes LP in de loods in Winkel

Mercedes LP 2223


We hebben al heel wat auto's gehad, verkocht, bewaard en opgeknapt. Büssings, MAN's, Krupp's, Magirussen enz. Van alles is hier gekomen en soms gegaan. Veel mensen weten van mijn hobby, de oldtimers op de weg houden, en dus bellen zij mij regelmatig op. Ik heb daar een ....zien staan, hij heeft een .....te koop, heb je die.... in ....gezien. Zo belde een nette kermisreiziger mij dat hij zijn Mercedes LP weg wilde doen. Of ik er iets in zag of er iemand voor wist. Let wel Mercedes was in 1965 een van de grootste leveranciers van vrachtwagens. Waar zijn ze alle gebleven. Waar vind je in 2010 nog een LP of een 1418-1519-1622-1624?
Daarom leek het mij dus wel leuk om zelf de LP op te knappen en op de weg te zetten. Naast onze neus Mercedes, een 1418, zijn het ,zeker in deze tijd, bijzondere wagens.
Dus kwam hij. Hij leek netjes, compleet en origineel maar schijn bedriegt. Het chassis was 4 cm dik en dus was APK onmogelijk.
Dus begonnen we aan de restauratie wat een lange maar vooral vieze klus bleek te zijn. De start was het chassis schoonmaken. Met een staalborstel was dit vele dagen zweten en hoesten. Na het chassis moest de cabine weer strak in het pak. Ook dit lukte.
Nu staat er weer een mooie LP met ingebouwde camperbak.
Omdat wij al zoveel auto's hebben en niet alles op de weg kunnen houden hoop ik er eens een andere liefhebber blij mee te kunnen maken.


Mercedes LP in de loods in Winkel     Mercedes LP in de loods in Winkel     Mercedes LP in de loods in Winkel


Mercedes LP fotoboek