Startpagina
Fotoalbum
Nieuws en Shows
Henschel_historie
Contactpagina
Gastenboek
Links
Verkooppagina
Sitemap

Het verhaal van de F221-FN

Ja we zijn de hele dag bezig met de oldtimers en ondanks dat we er al zoveel hebben gaan we gewoon door met restaureren.
Nu zijn we bezig met de HS22 en dat was voor die tijd (1964) wel een enorm moderne auto met zijn Lepoix cabine. Eigenlijk kan je wel zeggen een Cross Raum kanelcabine.
Maar we hebben nog meer te doen. Als deze klaar is gaan we beginnen aan een DAF 1300. Het DAFje heeft vroeger voor de Bijenkorf gereden en heeft een speciale opbouw die nu is ingericht als camper. Ziet er voor het zicht wel netjes uit maar de buitenkant moet helemaal opnieuw worden opgebouwd. Een grote klus maar daarna beginnen we dan aan de F221-FN.
Deze auto komt van een kermisreiziger uit Groningen. We kregen deze auto voor een kist bier en een bos bloemen. Van de auto is weinig meer over maar na veel sloopwerk bleven er toch wat her te gebruiken onderdelen over. De laadbak en cabine gingen in de oudijzercontainer. Met dit chassis en de opbouw van een F191 van Baggerwerken Konijn uit de Goorn (ook niet meer compleet) moet het samen weer een vrachtwagen worden. Een tandemasser wel te verstaan want een trekker slaat zo erg.

En dan mijn toekomstbeeld. Ik hoop nog een Henschel 140 op te knappen. Zo eentje met een vaste cabine. Nog een nette, complete bakwagen. Deze moet maar even wachten tot ik weer tijd heb. Het is een bijzondere auto waar er niet veel meer van zijn. Misschien in Duitsland nog 1 of 2 maar dan houd het wel op. En om dan maar bij Henschel te blijven...we hebben nog een HS16. Dat is er zoeen met een grote dikke neus en een lang chassis met trilex wielen waar we een slaapcabine van willen maken. Dit met een cabine die nog op zolder staat. Op die manier heb je een originele Henschel met originele slaapcabine en een dikke neus.
Dat zou toch mooi zijn maar ja........de tijd zal het leren want restaureren kost veel tijd.

Naast het restaureren moeten we ook nog tijd zien te maken om de fotoboeken in elkaar te zetten. En dat betekend prioriteiten stellen. En wat is dan prioriteit 1......restaureren.